Virtual Tours στη μεγάλη γιορτή της Αρχιτεκτονικής

Virtual Tours στη μεγάλη γιορτή της Αρχιτεκτονικής

Το Open House αποτελεί την μεγάλη γιορτή της Αρχιτεκτονικής στην Αθήνα από το 2014 μέχρι σήμερα. Ο θεσμός είναι διεθνής. Ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992. Σήμερα, έχει υιοθετηθεί και πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Στόχος, η ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής στο ευρύ κοινό με πρωτότυπο τρόπο. Το Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει για ένα διήμερο δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, τα οποία συμμετέχουν στο θεσμό. Τα κτήρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν. Έτσι, η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτήρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα, πραγματοποιείται από το 2014 κάθε άνοιξη.


Φέτος το Open House θα είναι λίγο διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές. Η υγειονομική κρίση οδήγησε τους διοργανωτές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να μετατρέψουν το 7ο OPEN HOUSE Athens σε ψηφιακή εμπειρία μέσω virtual tours, που θα κάνουν πρεμιέρα στις 19 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, όπως κάθε χρονιά, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει διαλέξεις και διαγωνισμούς. Και σε αυτές τις εκδηλώσεις η εικονική και ψηφιακή πραγματικότητα θα έχουν τον πρώτο λόγο. Το bathroomplus στηρίζει από το blog του αυτό το θεσμό τα τελευταία χρόνια με δημοσιεύματα στο site και στα social media, προτρέποντας το κοινό να συμμετάσχει. Το ίδιο κάνουμε και φέτος. Οι όποιες φετινές ιδιαιτερότητες μπορεί να αλλάξουν την εμπειρία όσων το παρακολουθήσουν αλλά αυτό, κατά την άποψή μας, μάλλον αυξάνει το ενδιαφέρον. Αλλά ας δούμε αναλυτικότερα κάποια στοιχεία για το φετινό, διαφορετικό, Open House.

Όπως αναφέρει η ομάδα του ΟΗΑ 2020 «δημιουργήσαμε ένα event πιο προσβάσιμο από ποτέ, διασφαλίζοντας την ασφάλεια όλων μας. Για τον λόγο αυτό, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. To φετινό εγχείρημα δίνει την ευκαιρία στο κοινό, είτε βρίσκεται στην Αθήνα είτε όχι, να εξερευνήσει τους αρχιτεκτονικούς της θησαυρούς, από τις οθόνες των σπιτιών του.»

Τα Virtual Tours στο Open House Athens 2020

Οι εικονικές ξεναγήσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν μέσω 20 βίντεο, σε 20 κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου και τα video θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για να μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά στο κανάλι του Open House Athens στο youtube και στην ιστοσελίδα του.
Τα κτήρια στα οποία θα πραγματοποιηθούν εικονικές ξεναγήσεις είναι τα εξής:
• M.M. HOUSE
• ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ARCH
• ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – EPIGNOSIS
• ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
• ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΥ
• BOUTIQUE ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MONSIEUR DIDOT
• ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ANCIENT GREEK SANDALS
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ COCO-MAT ATHENS JUMELLE
• ΓΡΑΦΕΙΟ Ι. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ – ANGELOS BRATIS STUDIO
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ THE MODERNIST ATHENS
• ΠΑΝΟΠΤΗΣ
• ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ
• ΑΤΕΛΙΕ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
• ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ ΚΗΠΟ
• PENTELICA PHARMACY
• ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
• ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ
• ILIOUPOLI APARTMENT
• ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
• ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

To bathroomplus θα δημοσιεύσει τα σχετικά links, όταν ενεργοποιηθούν και γίνουν διαθέσιμα για το κοινό.

Open Design Lecture

Φέτος, η Σχολή Βακαλό Art & Design διοργανώνει διάλεξη με θέμα “Η «βιωματική αντίληψη» στο Bauhaus και η συμβολή της στην ελληνική εκπαίδευση”, η οποία θα πραγματοποιηθεί ζωντανά διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ZOOM, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, κατά τις ώρες 18:00-21:00.
Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

OPEN your portfolio

Η Σχολή Βακαλό Art & Design, με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την ενίσχυση του κύρους του επαγγελματικού χώρου της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, προσφέρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

Open Vote

Βραβείο κοινού: διαγωνισμός για την ανάδειξη της αγαπημένης ξενάγησης του κοινού. Το πρώτο σε ψήφους virtual tour θα συμμετέχει στο virtual event του Open House Worldwide, ενώ ένας νικητής, που θα προκύψει έπειτα από κλήρωση ανάμεσα στους ψηφοφόρους, θα κερδίσει ένα δώρο.
Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ
Χορηγός διαγωνισμού: ISOMAT

3D Virtual Tour

Πρόκειται για μια εμπειρία τρισδιάστατης (3D) ξενάγησης στο χώρο του ξενοδοχείου The Modernist Athens, χρησιμοποιώντας την MatterportPro2 3D Camera.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο όπως ακριβώς θα έκαναν με τη φυσική τους παρουσία. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της πλατφόρμας, θα λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτεί μια ξενάγηση στο πλαίσιο της διοργάνωσης OPEN ATHENS 2020.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ
Χορηγός δράσης: METRICA Α.Ε.

Open Photo

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που καθιερώθηκε ήδη από το πρώτο OPEN HOUSE Athens, δίνει αυτή τη χρονιά την ευκαιρία στο κοινό να αναδείξει το αγαπημένο του κτήριο στην Αθήνα. Το κοινό μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό  με θέμα ‘Το αγαπημένο σας κτήριο στην Αθήνα’, ανεβάζοντας φωτογραφίες του από δημόσιο προφίλ στο instagram, γράφοντας #kleemann _oha2020

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ
Χορηγός διαγωνισμού : KLEEMANN

Φωτογραφίες με την σειρά που εμφανίζονται στο άρθρο: Κώστας Καραχάλιος, MM HOUSE, Μαριάννα Μπίστη EPIGNOSIS,  αρχείο αρχιτεκτόνων BaBatchas Design Studio BOUTIQUE ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MONSIEUR DIDOT, Θοδωρής Τέμπος ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ.

Newsletter
Εγγραφή στοNEWSLETTER
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις ανακοινώσεις μας
FacebookYouTubeInstagram
Copyright © 2024 BathroomPlus.